گرفتن Backup در Windows10
پشتیبان گرفتن از ویندوز یا همان Windows Backup ، کمک زیادی به بازگشت اطلاعات مخصوصا احیای ویندوز و رفع مشکلات به وجود آمده به کاربران ویندوز می کند.
عمل نصب ویندوز مجدد بسیار طولانی بوده و اگر فکر کنید که بایستی دوباره برای نصب مجدد و همچنین تعداد فراوانی از نرم افزار که بر روی ویندوز نصب داشته اید چقدر باید وقت بگذارید حتما به گرفتن Backup اقدام خواهید کرد.
در این مقاله آموزشی ، طریقه Backup گرفتن از ویندوز را به شما نشان می دهیم که می توانید به آسانی با استفاده از ویندوز بدون هیچ گونه نرم افزار جانبی ، از ویندوز خود Backup گرفته و در فضایی مانند هارد دیسک خود ذخیره کنید.
با استفاده از Backup ویندوز می توانید روند چند ساعته نصب ویندوز و نرم افزار های مربوطه را به 10 الی 15 دقیقه کاهش دهید !
توجه کنید که قبل از Backup گرفتن از ویندوز از نصب کامل نرم افزار ها و درایور ها مربوطه اطمینان حاصل کنید که پس از Restore کردن ، با مشکل مواجه نشوید.
خب بریم سر وقت آموزش Backup گرفتن از ویندوز :
در Windows 10 بر روی Start و سپس Settings کلیک کنید. (البته می توانید با تایپ عبارت Backup سریعتر به نتیجه برسید)
پس از کلیک بر روی Settings پنجره مربوطه باز می شود که بایستی عبارت Backup را در آن جستجو کنید.
همانطور ه در تصویر زیر مشاهد می کنید وارد پنجره Backup شده اید . حال بایستی بر روی عبارت Go to Backup and Restore Windows 7 کلیک کنید.
بعد از باز شدن پنجره Backup بر روی Create a system image کلیک کنید.
در پنجره ای که مشاهده می کنید پس از یک اسکن کوتاه ، مواردی وجود دارند که به دلخواه می توانید انتخاب کنید:
۱- می توانید Backup گرفته شده را بر روی هارد دیسک خود ذخیره کنید. پیشنهاد می شود درایوری را انتخاب کنید که از حجم کافی برخوردار باشد ! البته ویندوز بعد از اسکن درایور مربوطه را به شما پیشنهاد می دهد.
۲- با انتخاب این گزینه می توانید Backup گرفته شده را بر روی DVD رایت کنید که البته پیشنهاد می کنم چند عدد DVD برای این روش آماده داشته باشید.
۳- این گزینه جهت Backup گرفتن در شبکه می باشد که مدیر شکه می تواند از تمامی کامپیوتر ها بر روی سرور خود پشتیبان بگیرد.
در این آموزش قصد داریم Backup گرفته شده را بر روی هارد دیسک ذخیره کنیم . بنابراین گزینه شماره ۱ را انتخاب کرده و سپس بر روی Next کلیک کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید ، درایو انتخاب شده C می باشد که ویندوز بر روی آن قرار دارد و همچنین به صورت خودکار EFI Partition نیز انتخاب شده است که این مورد بستگی به نوع نصب از Boot سیستم من می باشد.
بدون تغییر و انتخاب درایو های لیست شده ، بر روی Next کلیک کنید.
در پنجره بعد خلاصه ای از تمامی فرایند را مشاهده می کنید که قرار است از چه درایوی بر روی درایو انتخابی شما ایمیج گرفته شود.
در پایان بر روی Start Backup کلیک کنید.
همانطور که مشاهده می کنید ویندوز شروع به گرفتن Backup می کند که دراین لحظه پیشنهاد می شود هیچ گونه عملیات انتقال فایل و یا اجرای نرم افزار هنگام پروسه پشتیبان گیری انجام نگیرد !
حال که با چگونگی Backup گرفتن از ویندوز آشنا شدید نوبت به روش بازگردانی Backup یا همان Restore رسیده است :
شما بایستی جهت Restore کردن ویندوز ، از DVD ویندوز استفاده کرده و همانند نصب ویندوز اقدام به Boot کردن ویندوز کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید مرحله اولیه نصب ویندوز اجرا شده است.
بر روی Next کلیک کرده و در پنجره بعدی بر روی Repair your computer کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی عبارت مربوطه وارد پنجره ای می شوید که چندین گزینه دارد. طبق تصویر زیر بر روی Troubleshoot کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی گزینه مربوطه پنجره ای را مشاهده می کنید که انتخاب های زیادی به شما می دهد. این پنجره قابلیت های فراوانی در تعمیر و رفع مشکلات ویندوز به شما عرضه می کند که شما بایستی بر روی System Image کلیک کنید.
پس از کلیک روی عبارت مذکور ، یک گزینه به عنوان Windows 10 نمایان می شود. بر روی آن کلیک کنید.
از اینجا به بعد وارد پنجره ای می شوید که قرار است Backup گرفته شده بر روی هارد درایو خود را انتخاب کنید. همانطور که می بینید بر روی Select a system image کلیک کرده و سپس بر روی Next کلیک کنید.
در پنجره بعدی مسیری که Backup شما ذخیره شده است قابل مشاهده می باشد. طبق تصویر زیر بر روی آن کلیک کرده و سپس بر روی Next کلیک کنید.
پس از کلیک ، وارد پتجره ای می شوید که روز و ساعتی که شما اقدام به Backup گیری کرده اید را به شما نشان می دهد. ممکن است دراین لیست یا پنجره قبلی چندین Backup وجود داشته باشد که شما به دلخواه می توانید هر کدام که مورد نظر شما می باشد را انتخاب کنید.
پنجره بعدی که تصویر آنرا در زیر مشاهده می کنید قابلیت هایی از جمله نصب Drivers را دارا می باشد و چون قصد داریم تمام ویندوز را Restore کنیم بدون تغییر در این پنجره بر روی Next کلیک می کنیم.
پنجره آخر خلاصه ای از رویدادی که قرار است انجام شود را به شما نشان می دهد. پس از کلیک بر روی Finish پنجره ی هشدار باز می شود که به شما می گوید که تمامی دیتا ها و درایور های شما با عمل Restore جایگزین می شوند. اگر به این عمل اطمینان دارید بر روی Yes کلیک کنید.
پس از تایید شما ، مراحل بازگردانی ویندوز آغاز می شود. اگر باز هم احساس کردید که نیازی به بازگردانی Backup ندارید می توانید بر روی Stop کلیک کنید. مراحل بازگردانی Backup به میزان حجم اطلاعات و سرعت کامپیوتر شما می تواند تا دقایقی طول بکشد.
پس از Restore کردن ویندوز ، شما شاهد همان ویندوز اولیه که روز اول اقدام به نصب کرده اید خواهید بود.
در این مقاله آموزشی سعی شد قدم به قدم ، فرایند Backup و Restore را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از این قابلیت کاربردی و بسیار مفید ویندوز به آسانی استفاده کنید.
موفق باشید.